WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER OPENBARE WC’S BLIJFT WENS VOOR STADSHART MAASSLUIS

MAASSLUIS- De binnenstad van Maassluis moet het voorlopig doen met één openbare wc. Deze staat gepland in de toekomstige Jumbo supermarkt op de Vlietlocatie. “Een eerste stap”, zegt wethouder Corine Bronsveld (CDA), maar daar neemt VSP-fractievoorzitter Ton Luijendijk niet zomaar genoegen mee: “Dat dit het maximaal haalbare is, dat geloven wij ook wel. Ik ben ook blij met de vaststelling dat we er nog niet zijn, maar wat zijn de vervolgstappen?”

Bronsveld: “We hebben de Hogenood-app, misschien zijn daar ook nog verbeteringen mogelijk. Daarnaast zijn er locaties in de stad, waarin ook het college ziet, dat wij daar graag misschien meer voorzieningen zouden willen hebben. Alleen dat brengt ook kosten met zich mee. We kunnen de stad echt niet vol zetten met zelfreinigende toiletten, want die luxe hebben we niet.”

Ton Luijendijk (VSP).
De gemeente denkt het de bewoners en bezoekers van het stadshart van Maassluis alvast makkelijker maken met de Hogenood-app. Dit is een landelijke app waar de toiletten – met diverse voorzieningen – kunnen worden gevonden. Deze wc’s zijn gratis toegankelijk en herkenbaar door de oranje Hogenood-sticker op de deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *