WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER ONDERZOEK NAAR BUITENZWEMBAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In het locatieonderzoek voor een nieuw zwembad in Vlaardingen wordt een grotere ruimte meegenomen voor een buitenbad en ligweide. Die toezegging doet wethouder Arnoud Proos (CU-SGP) aan raadslid Marianne Rots (D66).

Afgelopen zomer zag D66 nog kansen voor het ontwikkelen van een ecologisch buitenzwembad in de Krabbeplas, mits kan worden gezorgd voor schoon oppervlaktewater, maar in december is door het stadsbestuur besloten dat Vlaardingen een gloednieuw zwembad krijgt. Het college van burgemeester en wethouders kiest ervoor om zwembad De Kulk te vernieuwen, mogelijk aangevuld met een buitenbad. Ook al is het huidige zwembad geen gemeentelijk eigendom.

In juli 2014 bestreed D66 het idee dat zwembad de Kulk niet zonder subsidie zou kunnen. Het stoppen van de subsidie van het zwembad was op dat moment een van de meest in het oog springende voorstellen om 12 miljoen euro te bezuinigen op de gemeentelijke begroting.

Zwem- en recreatiebad De Kulk is een begrip in Vlaardingen. Het is in 1997 gebouwd en vele Vlaardingers hebben hier sindsdien hun zwemdiploma gehaald. Ook is het de plaats waar verenigingen een plek hebben voor onder meer wedstrijd- en reddingszwemmen. Voor de echte wedstrijdzwemmer is er een 25-meter wedstrijdbad en voor de meer recreatieve zwemmer een 25-meter bad met beweegbare bodem. Daarnaast is er een recreatiebad met een 45 meter lange glijbaan, een watergordijn, een stroomversnelling en andere mogelijkheden om te ontspannen, waaronder een whirlpool en de bruisbanken.

Sinds het verdwijnen van het Kolpabad en de sluiting van het Shell-sportpark heeft de haringstad geen buitenzwembad meer.

2 reacties op “MEER ONDERZOEK NAAR BUITENZWEMBAD VLAARDINGEN

 1. Wedstrijdbaden zijn 50 meter lang, geen 25.
  Penny wish pound foolish.
  Omliggende gemeentes sluiten zwembaden. Schiedam-Zuid wegens hoge kosten.
  Maar de gemeente Vlaardingen kan wel 2 zwembaden exploiteren?
  Nog maar eens goed onderzoeken,
  Proos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *