WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER OBSTAKELS AANLEG METRO HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De gunning aan een partij voor het civiele deel (baan en spoor) van de metro in Hoek van Holland kan na de zomer plaatsvinden, mits er geen aanvullende maatregelen genomen hoeven te worden als gevolg van Covid-19. Dat laat wethouder Arjan van Gils (D66) weten in de voortgangsrapportage Hoekse Lijn.

De start van de aanbesteding heeft op 16 april plaatsgevonden. Op 23 april hebben aannemers vragen kunnen indienen over corona-gerelateerde zaken ten opzichte van de uitvoering van het werk. In een eerste Nota van Inlichtingen die alle aannemers ontvangen, zullen al deze vragen beantwoord worden. Als blijkt dat er geen aanvullende maatregelen genomen hoeven te worden, kan de gemeente Rotterdam na de zomer overgaan tot het gunnen van de klus. De werkzaamheden zullen dan in september/oktober 2020 kunnen starten. De vragen van de aannemers hebben tot op heden geen aanleiding gegeven tot aanpassingen in de planning van de aanbesteding.

Het griepvirus Covid-19 speelt de aanleg van de metro in Hoek van Holland op meerdere momenten parten. Bombardier moet nog een software update voor de ombouw leveren en de software voor Metro aan Zee (de verlenging). Dit kan deels digitaal, maar het is ook nodig dat mensen in Hoek van Holland gaan kijken. Hiervoor moeten deze mensen uit bijvoorbeeld Italië of Spanje overvliegen. Dat is nu niet mogelijk vanwege de lockdown waarin tal van landen zijn gestort door hun regeringen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *