Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER KLACHTEN STOF HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De DCMR meldt aanhoudende stofoverlast in Hoek van Holland. Vandaag ontving de milieudienst veertien klachten. Het totaal aantal klachten sinds zondag 28 juni staat op honderdzesenzestig. Er wordt melding gemaakt van zwarte stof, maar ook van metaalkleurige stofdeeltjes.

De DCMR doet onderzoek naar de bron en of er sprake is van overtreding. Op dit moment is nog geen uitsluitsel te geven.

Bij twee bedrijven, EMO en EECV, wordt onderzocht of zij de bron zijn. Door de harde wind is het lastig met zekerheid te zeggen of en waar het stof vandaan komt. Momenteel doet de DCMR onderzoek naar de herkomst van de stof maar er is nu nog geen uitsluitsel te geven of en welk bedrijf de overlast veroorzaakt en of deze in overtreding is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MEER KLACHTEN STOF HOEK VAN HOLLAND

  1. Hoek van Holland heeft al jaren last van zwarte steenkoolstof. Dit komt van de bedrijven EMO en EECV. Na de zoveelste vervuiling op 23 mei jl heeft EMO het boetekleed aangetrokken en via mail excuses aangeboden en beterschap beloofd. Helaas is EECV minder sportief en verbergt zich achter allerlei onzinnige smoezen. Maar helaas, het mag allemaal niet baten , de vervuiling blijft doorgaan (nu al 3 dagen achter elkaar) en DCMR grijpt niet in.
    De voorschriften in de milieuvergunningen van genoemde bedrijven laten niets te wensen over maar waarom wordt er niet gehandhaafd?
    De gezondheid van de Hoekenezen staan op het spel, het wordt tijd voor een actiegroep die de barricade opgaat. Ik sta op, wie volgt mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *