Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER KLACHTEN OVER ‘AFBLAFFEN’ DOOR VERHUURDER SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Schiedamse woningcorporatie Woonplus maakt er een gewoonte van om huurders met klachten onbeschoft af te blaffen. Daarvan zijn in elk geval drie fracties in de Schiedamse gemeenteraad overtuigd. De drie (OPS, PvdA en AOV) dringen er bij wethouder Fahid Minhas (VVD) op aan om in te grijpen, maar de wethouder zegt daar niet de mogelijkheden voor te hebben. De wethouder heeft bovendien heel andere ervaringen met de bejegening door Woonplus.

Maarten Reuderink (OPS): “Ik geloof zomaar dat als de heer Minhas belt, ze hem hartstikke vriendelijk te woord staan, maar volgens mij hadden we het nou net over de gewone Schiedammers die afgeblaft worden.” Minhas reageert met: “Natuurlijk spreek ik ook wel eens huurders of mensen in de stad die ergens een klacht over hebben, maar ik vind het iets te makkelijk om te zeggen dat het een mentaliteitskwestie is om huurders per definitie negatief te bejegenen. Daar geloof ik niets van.”

Bilal Badri (PvdA): “Er is wat mis als je zelf als raadslid gaat acteren of interveniëren in de gevallen waar het mis gaat. Dan lijkt bij ons toch wel de vraag, waar zit de kink in de kabel. Het gaat mis met het klachtengeschillenmechanisme.”

Bij het AOV heeft men begrepen dat – ook al zou het probleem blijkbaar niet bestaan – er toch wordt gewerkt aan een oplossing. Karin de Vries (AOV): “Ik heb begrepen dat Woonplus in het tweede kwartaal gaat starten met ‘contact op maat’. De nieuwe directeur van Woonplus wil op die manier kijken waar de kink in de kabel zit binnen Woonplus. “

De hele kwestie is aangezwengeld door de OPS. De partij heeft onlangs zonder succes contact gezocht met Woonplus. De partij wilde de verhuurder wijzen op een ‘schrijnend geval’ waarbij een huurverlaging een oplossing zou kunnen zijn, maar de partij is niet te spreken over de bejegening en ziet het liefst dat de gemeente de verhuurder op zijn verantwoordelijkheid wijst en elementaire beleefdheid bijbrengt. 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MEER KLACHTEN OVER ‘AFBLAFFEN’ DOOR VERHUURDER SCHIEDAM

  1. “Natuurlijk spreek ik ook wel eens huurders of mensen in de stad die ergens een klacht over hebben, maar ik vind het iets te makkelijk om te zeggen dat het een mentaliteitskwestie is om huurders per definitie negatief te bejegenen. Daar geloof ik niets van.”

    Wat voor planeet komt u vandaan meneer Minhas? Ik heb er zeker wel ervaring mee dat ik schofterig behandeld ben. Dus geloof het maar dat de Woonplus huurders onjuist bejegenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *