Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER HUIZEN NAAR VLUCHTELINGEN: WACHTTIJD VLAARDINGERS 4 JAAR

VLAARDINGEN- De wachttijd voor een sociale huurwoning in Vlaardingen voor doorstromers bedraagt gemiddeld 4,1 jaar (50 maanden). Dat laat het gemeentebestuur weten in antwoord op vragen van de fractie Boers (fB) inzake verdringing van Vlaardingers op de huurwoningmarkt door vluchtelingen. Voor een starters is de wachttijd gemiddeld 3 jaar en 4 maanden (41 maanden).

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft begin november 2020 de taakstelling voor de huisvesting van vluchtelingen voor de eerste helft van 2021 kenbaar gemaakt. Deze vraagt een verdubbeling van het huisvesten in Vlaardingen voor de eerste helft van 2021 ten opzichte van de eerste helft van 2020. 

Vlaardingen heeft de taakstelling voor het huisvesten van vluchtelingen voor het jaar 2020 behaald. In 2020 zijn er 18 woningen toegewezen aan vluchtelingen (in 2019 waren dat 21 woningen).

De gemeente Vlaardingen is regelmatig in gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers over de plaatsingen in Vlaardingen. Het gemeentebestuur laat de fB weten: ‘Als we in 2021 moeten uitgaan van een verdubbeling van de taakstelling en uitgaan van gelijke huishoudsamenstelling, zal het aantal woningen ook een verdubbeling zijn (dus: 36 woningen). Deze verdubbeling van de taakstelling heeft gevolgen voor de verdeling van de vrij te komen woningen.’ 

Diverse woningmarktregio’s hebben via een brief de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het signaal gegeven en de noodklok geluid over onder andere de verhoogde taakstelling, in samenhang met de diverse andere huisvestingsopgaven die deze regio kent. Vlaardingen heeft deze brief mede ondertekend namens het Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam. Voor Vlaardingen geldt dat er, in nauw overleg met de woningcorporaties, gezorgd wordt voor een zo goed mogelijke spreiding over de beschikbaar te komen woningen gedurende het jaar.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “MEER HUIZEN NAAR VLUCHTELINGEN: WACHTTIJD VLAARDINGERS 4 JAAR

  1. Wat geeft dat nou, die lieve Vlaardingers laten zich met plezier naar achteren schuiven op de wachtlijst hoor, met hun stemgedrag of zelfs afwezigheid in de stemlokalen hebben zij dit toch grotendeels zelf veroorzaakt?

  2. Het zouden jullie sieren om zo veel moeite te doen voor de jonge starters die al jaren op een huis wachten en moeten toezien hoe de vluchtelingen keer op keer voorrang krijgen. Ik wil liever een jonge starter naast me wonen als een vluchteling die zich totaal niet aanpast en hun eigen leven wat ze in hun moederland gewend waren hier voorzetten, wat totaal niet past in deze Westerse maatschappij.

  3. Heel veel schreeuwers over vluchtelingen, op straat, in de krant, de radio en t.v.
    Laat je stem horen in maart 2021 en stem juist.
    Anders gewoon zwijgen de komende 4 jaar.

    1. Goed gesproken Martin, de schreeuwers zie je niet in de stemlokalen. Die zeggen dat het allemaal niet uitmaakt, maar ondertussen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *