Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER GEWELDSMIDDELEN BOA’S VLAARDINGEN DOOR ‘HET VIRUS’

VLAARDINGEN- De inzet van geweldsmiddelen door Boa’s in Vlaardingen wordt eenvoudiger vanwege de handhaving op de noodverordening, dit vanwege het vermeende gezondheidsgevaar door ‘het virus’ (wereldwijd sterftecijfer 0,13 %). Naast handboeien en bodycams wil burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) verder met het uitrusten van de Vlaardingse Boa’s. Bekend is dat Eenhoorn het gebruik van peppersray door Boa’s ziet als een zelfverdedigingsmiddel. De burgemeester laat weten eerst aan te sturen op een open discussie met de gemeenteraad over eventuele verdere uitrusting van de BOA’s. Dit moet op korte termijn gebeuren, wanneer de huidige fase van invoering van handboeien en bodycams is voltooid.

De medewerkers van Toezicht en Handhaving zijn al op RTGB-cursus geweest (Regeling Toetsing Geweldsbeheersing) bij een erkend opleidingsinstituut. Vanwege de lockdown kwam dat in het voorjaar stil te liggen.

De Vlaardingse Boa’s worden verder uitgerust en ingezet vanwege onder andere de taakverschuiving van leefbaarheid naar (gevoel van) veiligheid, de veranderende maatschappij, inzet op ondermijning en drugscriminaliteit, de politie die (landelijk) minder capaciteit beschikbaar heeft voor lokale taken en bovendien de handhaving op de noodmaatregelen vanwege ‘het virus’. Het takenpakket van de BOA is de afgelopen jaren hierdoor flink uitgebreid. Deze uitbreiding brengt ook een grotere kans op agressie en geweld met zich mee. Om deze reden overweegt de burgemeester de Vlaardingse handhavers verder uit te rusten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “MEER GEWELDSMIDDELEN BOA’S VLAARDINGEN DOOR ‘HET VIRUS’

 1. Ongelofelijk dat stadswachten waarschijnlijk uitgerust gaan worden met meer geweldsmiddelen ter verdediging. Pepperspray mag niet gebruikt voor worden voor zelfverdeding (lees art 12a van de ambtsinstructie politie). Het komt er kort op neer:

  Alleen gebruiken als een persoon een wapen bij zich heeft en tegen een ander kan gebruiken of tegen een persoon die zich tracht te onttrekken aan een aanhouding. Als er daadwerkelijk wapens tegen stadswachten worden gebruikt helpt pepperspray ook niet een volgende stap, zou dat een vuurwapen zijn?
  Zover de berichtgeving in de media volgende, is zover bij mij bekend nog nooit een wapen tegen stadswachten gebruikt. En pepperspray mag je ook niet tegen groepen gebruiken.

  Lijkt mij beter om bij een situatie waar een vermoeden bestaat van gebruik wapen door een verdachte stapje terug te doen. Opleiding door een privé opleidingscentrum? Het is toch zo degene die betaald bepaald?

  Laat alle stadswachten een psychologisch onderzoek doen etc en bij de politie gaan werken en het instituut stadswachten, welke in het publiek domein patrouilleren en een soort van politietaken vervullen afschaffen. M.u.v, boa,s in de bossen, belasting dient, douane etc. Maakt het voor de burger duidelijker en veiliger.

  1. ‘Laat alle stadswachten een psychologisch onderzoek doen etc en bij de politie gaan werken en het instituut stadswachten, welke in het publiek domein patrouilleren en een soort van politietaken vervullen afschaffen.’

   Helemaal mee eens, maar politie-agenten met een IQ van 100 zijn duurder dan figuren met een IQ van 80 en komen met schoolgaande kinderen amper rond, helemaal wanneer die kinderen 18 worden en er een maandelijkse ticket van de verplichte ziektekostenverzekering op de mat valt…

   Volgens Wikipedia vallen gemeentelijke BOA’s (Handhaving) onder de portefeuille van de burgemeester die zelf een verlengstuk is van vakantie vierder Koning Willempie die wellicht zelf over andere informatie beschikt dan dat het Grote Hoofd te Den Haag Rutte en Verbeten Hoofd de Jonge naar buiten brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *