WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER GELD NAAR RENOVATIE ORANJEBRUG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er gaat meer geld naar de renovatie van de Oranjebrug in Schiedam. Daartoe hebben burgemeester en wethouders besloten. Aan het project wordt het Lichtplan ‘Historisch Binnenstad’ toegevoegd. Over de exacte omvang van de renovatiekosten wordt geen informatie verschaft. Er rust geheimhouding op de bijlage ‘Benodigd budget Renovatie Oranjebrug’, gelet op de economische en financiële belangen van de gemeente.

De aanbesteding loopt inmiddels en na beoordeling van de inschrijvingen wordt overgaan tot de voorlopige gunning van het werk aan de aannemer met de beste prijs kwaliteit verhouding. Wanneer verder geen bezwaar wordt gemaakt tegen de voorlopige gunning zal worden overgegaan tot de definitieve gunning van het werk.

De Oranjebrug verbindt Schiedam-West en de Gorzen via de Nieuwe Haven met het Centrum (Oranjestraat). De brug is gebouwd in 1938 en wordt binnenkort een gemeentelijk monument.

Het brugdek (het deel van de brug waar het verkeer overheen gaat) van de Oranjebrug is verouderd. Er komt een nieuw brugdek dat geschikt is voor al het verkeer. Ook wil de gemeente de kabels en de aansturing waarmee de brug omhoog en omlaag gaat vervangen. De vier heftorens en het landhoofd worden niet vervangen. Hier worden alleen kleine schades hersteld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *