Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER DUIDELIJK OVER SLOOP PEPERKLIP SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Het huidige pand van basisschool de Peperklip in Schiedam-Oost (waarover u in juni als eerste en enige al kon lezen bij Waterweg Actueel) wordt gesloopt om plaats te maken voor routes die Schieveste en de Spaanse Polder met de rest van de stad verbinden. Het gaat om een route voor fietster en voetgangers over de Boerhaavelaan richting Nieuw Mathenesse en de Merwehaven in Rotterdam. Dat maakt het gemeentebestuur van Schiedam nog eens extra duidelijk in beantwoording van raadsvragen naar aanleiding van de Bestuursrapportage 2019. Voor sloop en herbouw is binnen de Zomernota van 2020 geld aangevraagd. Het gaat om een investering van € 5.187.000.

Op en rond de plaats van de huidige Peperklip ziet de gemeente het liefst een kinderopvang, een tweede onderdoorgang van het station, een sporthal, mogelijk ook een supermarkt en een nieuw schoolgebouw.

De sloop van de Peperklip biedt ook mogelijkheid om een verbinding te maken tussen bedrijventerrein Spaanse Polder, Lentiz en de nieuwe woonwijk op Schieveste.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MEER DUIDELIJK OVER SLOOP PEPERKLIP SCHIEDAM-OOST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *