Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GELDGEBREK BIJ BUURTPREVENTIETEAMS MAASSLUIS

Burgemeester Koos Karssen wil dat de nieuwe buurtpreventieteams zo snel mogelijk kunnen beginnen in Maassluis.
Burgemeester Koos Karssen wil dat de nieuwe buurtpreventieteams zo snel mogelijk kunnen beginnen in Maassluis.

MAASSLUIS- Burgemeester Koos Karssen zal zich persoonlijk inspannen om het nieuwe buurtpreventieteam voor de wijk ‘t Stort in Maassluis aan de benodigde financiële middelen te helpen. Begin deze maand heeft het team zich aangemeld bij de coördinator buurtpreventie van de gemeente Maassluis, maar kreeg daar te horen dat er tot november geen geld beschikbaar is voor nieuwe teams. ‘Terwijl we nu midden in een inbraakgolf zitten, met alle risico’s van dien’, reageert de groep.

Negen mensen in ‘t Stort hebben besloten een buurtpreventieteam op te richten. Directe aanleiding is de aanhoudende inbraakgolf waarmee Maassluis te maken heeft.

Ook in de Vertowijk, dichtbij het oude centrum van Maassluis, kan een nieuw buurtpreventieteam niet starten door gebrek aan financiële middelen. De teams hebben het geld nodig voor onder meer het volgen van cursussen.

Om de situatie snel op te lossen heeft de burgemeester het nieuwe buurtpreventieteam voor de wijken ‘t Stort maandagochtend ontvangen voor een gesprek op het stadhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *