Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER BUNKERS HOEK VAN HOLLAND OPEN

Gedeputeerde Han Weber: “Voor de Atlantikwall wordt een bijdrage van 76.000 euro aan het herstel en de beleefbaarheid van Vinetaduin in Hoek van Holland toegekend en 55.000 euro voor de uitbreiding van de te bezoeken bunkers aan de Badhuisweg in Scheveningen”.
Gedeputeerde Han Weber: “Voor de Atlantikwall wordt een bijdrage van 76.000 euro aan het herstel en de beleefbaarheid van Vinetaduin in Hoek van Holland toegekend”.
HOEK VAN HOLLAND- Donderdag start een groep vrijwilligers met het toegankelijk maken van de bunkers in het Vinetaduin in Hoek van Holland. De Zuid-Hollandse gedeputeerde Han Weber heeft hiervoor 76.000 euro beschikbaar gesteld. Met dit bedrag moet het mogelijk zijn het bunkercomplex in het beschermd natuurgebied weer open te stellen.

De bunkers maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel uit van de Atlantikwall. De Atlantikwall was een door de Duitse bezetters gebouwde aaneenschakeling van verdedigingswerken van verschillende grootte en sterkte. De erfgoedtafel Atlantikwall waarin gemeenten, bedrijven en vrijwilligersstichtingen samen bepalen hoe het erfgoed behouden en ontwikkeld moet worden heeft bepaald dat de bunkers in het Vinetaduin weer toegankelijk moeten worden. Zo wordt het verhaal over de Tweede Wereldoorlog beleefbaar. Archeologen voerden tussen november 2013 en februari 2014 de inventarisatie uit.

De eerste werkzaamheden starten donderdag in aanwezigheid van gedeputeerde Weber .