WATERWEG ACTUEEL

MEER BEWIJS MOORD LEON GROENEWEG SCHIEDAM

MEER BEWIJS MOORD LEON GROENEWEG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Leon Groeneweg (19) uit Schiedam is niet door een noodlottige verdrinking om het leven gekomen in 2008. De Schiedammer was vermoedelijk al dood toen hij in het water terecht kwam van het Brielse Meer bij Oostvoorne. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onafhankelijk pathologisch onderzoek dat vorig jaar januari op de stoffelijke resten van Leon is uitgevoerd. Het scenario van een ongeluk lijkt daarmee onmogelijk. Zijn ouders gaan er al jaren vanuit dat Leon is vermoord en willen verder onderzoek.

In 2015 stelde de medisch deskundige Danny Spendlove op verzoek van de ouders al vast dat Leon waarschijnlijk niet is verdronken, maar vermoord. Ook het Openbaar Ministerie deed daarop nieuw dossieronderzoek, maar concludeerde dat dit geen aanwijzingen heeft opgeleverd voor een misdrijf.

De ouders van Leon zeggen al jaren aanwijzingen te hebben dat hun zoon is vermoord, omdat hij belastende informatie over een Schiedamse jeugdbende aan de politie wilde geven. Moeder Marijke Harkema ging in 2014 in hongerstaking om nieuw onderzoek af te dwingen.

Leon Groeneweg werd op 15 juni 2008 dood aangetroffen in het Brielsche Meer. Politie en justitie gaan uit van een ongeluk. In de zoektocht naar de waarheid laten zijn ouders in januari 2016 het lichaam van Leon opgraven voor nader onderzoek. Nu de belangrijkste conclusie van dat onderzoek het scenario van een ongeluk veel minder waarschijnlijk maakt dringen de ouders van Leon aan op een strafzaak.

Over anderhalve week is er een gesprek met de hoofdofficier van justitie.

Webradio Torpedo

februari 9th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *