RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER BETAALBARE KOOPWONINGEN WILGENRIJK MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er worden meer zogenaamde betaalbare woningen gebouwd in de nieuwe Maassluise wijk Wilgenrijk. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de gemeente en projectontwikkelaar Thunnissen. Daarmee is een einde gekomen aan het conflict dat was ontstaan over het aantal te bouwen betaalbare koopwoningen in de nieuwbouwbuurt.

Een belangrijke randvoorwaarde voor het bouwen van woningen in Wilgenrijk is van de gemeente dat er óók voor mensen met lage en middeninkomens woningen worden gebouwd. Daarom moeten in het eerste bestemmingsplan van Wilgenrijk ook 144 sociale huurwoningen, 101 middeldure huurwoningen en 43 betaalbare koopwoningen worden gebouwd met een koopprijs van maximaal 239.000 euro v.o.n. Dit voorjaar bleek dat aan die afspraken over betaalbare koopwoningen niet werd voldaan.

De afgelopen maanden hebben de gemeente Maassluis en Thunnissen daarom overleg gevoerd. Uitkomst van die gesprekken was dat er in Wilgenrijk meer betaalbare koopwoningen gebouwd worden dan eerder was afgesproken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *