Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER 30 KM WEGEN ZIJN NATTE DROOM WETHOUDER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Door het opleggen van 30 km/h wegen liggen in Schiedam enorme kansen voor fietsverbindingen, meer groen en smallere straten voor auto’s. Dat houdt wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) de raadscommissie voor wanneer de lijst ter sprake komt met daarop zeker tien Schiedamse wegen waarop 30 km/h wordt ingevoerd. Het aantal 30 km/h wegen zal niet tot die eerder genoemde 10 beperkt blijven nu de Tweede Kamer 30 km/h als standaard wil opleggen in de bebouwde kom. De Tweede Kamer laat alleen ruimte voor een hogere maximumsnelheid ‘als het veilig kan’, bijvoorbeeld op doorgaande wegen.

Ooijevaar: “Eigenlijk is 30 km/h nu de standaard. Dat wordt in de Mobiliteitsvisie de standaard. Behalve voor de doorgaande wegen. Dat zijn dus de ring, zoals die is aangegeven in de Mobiliteitsvisie. Die ring is ook echt bedoeld om van A naar B te komen, via de route die wijzelf daar dus dan nog voor inrichten, dat die ook ten goede komt aan de bereikbaarheid van de rest van de stad. En dat betekent ook dat bijvoorbeeld de BK-laan in principe dus niet meer in de doorgaande route zit. Het betekent niet dat je er niet meer mag rijden. Althans, de mensen die daar moeten zijn, die moeten daar vooral heen. Dat geldt ook voor de Nieuwe Damlaan en de Koemarkt, maar dat betekent dat als mensen bijvoorbeeld van de A20 naar Rotterdam willen, dan vinden wij het niet wenselijk dat die mensen over de Koemarkt rijden.
Als mensen van het centrum naar Vlaardingen willen dan hebben wij liever dat zij een ring gebruiken. Met de infrastructuur die daar ook voor ingericht is, zodat het de BK-laan niet onnodig druk maakt.”

Voor de wethouder zijn de plannen nog maar het begin. Ooijevaar: “Vandaag hebben we in de Metropoolregio toevallig net een klap gegeven op de Metropolitane fietsroute, maar die gaat bijvoorbeeld ook over de Oranjestraat, over de BK-laan. Als wij een 30 km/h weg maken van die routes dan moeten wij daar ook de inrichting op aanpassen . Zodat het minder uitnodigend wordt om daar te hard te rijden. Dat geeft enorme kansen aan het aanleggen van een hele goeie fietsverbinding. Het is de drukste fietsverbinding van Schiedam.
Maar ook de groenvisie waar ik nu alvast op vooruitloop. Waarin we de groene structuren van Schiedam ook verder kunnen versterken. Dat we de straten wat smaller voor auto’s kunnen inrichten en meer ruimte kunnen geven aan groen en aan langzaam verkeer.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “MEER 30 KM WEGEN ZIJN NATTE DROOM WETHOUDER SCHIEDAM

  1. Beste Jeroen,

    De ideale wereld bestaat niet, als de ringweg volstaat gaan mensen opzoek naar sluiproutes, zeker de BKlaan en de van Hlaan. Doe iets aan de snelheid en je zou voor de gein daar eens moeten rijden dan kan je zien dat er voldoende groen is of wil je er een tropisch regenwoud van maken

  2. Flink wat camera’s erbij en de tekorten zijn ook weer opgelost. Of zijn onze bestuurders bang dat ze zelf te vaak geflitst worden?

  3. De auto’s 30 Km per uur laten rijden? Leuk idee maar dan wordt je als automobilist links en rechts ingehaald door de scootnobielen en E-bikes. (het inhalen door E-bikes aan de binnenzeide gebeurt nu al regelematig waar door je met gierende hartklepen in de auto zit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *