RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEEPRATEN OVER PLANNEN KORTE HAVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam gaat vanavond in gesprek met bewoners en omwonenden over de herinrichting van de Korte Haven en omgeving.

Tijdens een eerdere  bewonersavond  in juli heeft de gemeente het eerste schetsontwerp van het inrichtingsplan gepresenteerd. Naar aanleiding van alle reacties en opmerkingen is het schetsontwerp verder uitgewerkt tot een concept inrichtingsplan.

Vanavond wordt dit concept inrichtingsplan met bewoners en omwonenden besproken van 19.15 uur tot 21.00 uur. Locatie Studio VandeKook, Westmolenstraat 6, Schiedam. Naast de presentatie van hert concept inrichtingsplan is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Direct na de eerste presentatie werd duidelijk dat het aantal parkeerplekken dat moet verdwijnen rond de Korte Haven in Schiedam veel omvangrijker wanneer ook wordt gekeken naar het achterliggend gebied. Van de ongeveer eenentachtig parkeervakken kunnen er amper dertig blijven.

Verantwoordelijk wethouder Marcel Houtkamp (D66) streeft naar een autoluwe binnenstad.

De plannen met de Korte Haven en omgeving zijn van de zomer het traject voor burgerparticipatie ingegaan.  Op de eerste bewonersavond kwamen vijfendertig belangstellenden om mee te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *