Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEEPRATEN OVER AARDGASVERBOD EN WARMTENET SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het aardgasverbod voor Schiedam-Groenoord staat op de agenda voor het komende Stadserfdebat op dinsdag 17 september. Iedereen kan vanaf 20.00 uur meepraten over de plannen in de Cornelis Hagazaal van het Stadserfcomplex.

Het is de ambitie van het gemeentebestuur om te zorgen voor een duurzame en betaalbare warmtevoorziening wanneer de gaskraan dicht gaat voor de hele wijk, maar voordat een definitief besluit wordt genomen is nog aanvullende informatie nodig. Het stadsbestuur heeft voor de zomer de tot nu toe beschikbare informatie aan de gemeenteraad gestuurd. Dit wordt tijdens het Stadserf overzichtelijk gepresenteerd, waarbij er gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Het beoogde warmtetransportnet bestaat uit aan elkaar gekoppelde transportleidingen die distributienetten in onder andere gemeenten als Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden van warmte kunnen voorzien. Met de aanleg kan restwarmte uit het Rotterdams havencomplex nuttig worden aangewend voor de warmtevoorziening aan de gebouwde omgeving, bedrijven en glastuinbouw. (Foto: taartjes bij de lancering van de plannen voor het warmtebedrijf) .
Minister Eric Wiebes (VVD) heeft deze week de Tweede Kamer laten weten dat de problemen bij de aanleg van een warmtetransportleiding van Rotterdam naar Leiden en de problemen bij een belangrijke warmteproducent (AEB) voor het Amsterdamse warmtenet laten zien dat het financieren en exploiteren van een warmtenet geen makkelijke zaken zijn.

Met de huidige tarieven voor warmte kan de eerste fase van het warmtetransportnet op dit moment niet zonder financiële steun vanuit de overheid, erkent Wiebes. Naast 15 miljoen euro per 2019 is daarom voor de periode 2020-2030 nog eens 75 miljoen euro belastinggeld gereserveerd voor de benodigde investeringen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *