Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MCDONALD’S VERPAKKINGEN VLAARDINGEN IN GFT-KLIKO’S

VLAARDINGEN- McDonald’s verpakkingen belanden in Vlaardingen steeds vaker in de containers voor GFT (Groente-, fruit- en tuinafval), bemerken inwoners. Een ontwikkeling die het rechtstreeks gevolg lijkt van het afsluiten van de vuilcontainers: alleen te openen door mensen met een pasje.

De gemeente laat in een reactie weten dat fastfoodverpakkingen niet bij het GFE horen. In dit geval moet men of een pasje meenemen om de container te openen, of het afval thuis, in een afvalbak van de gemeente of van McDonald’s weggooien.

De aangedragen oplossing van de gemeente kan op weinig begrip rekenen. ‘Ja, want iedereen die naar de Mac in Vlaardingen gaat heeft een pasje van het Vlaardingse rampbeleid’, is een van de reacties op Twitter.

Een andere reactie: ‘Normaal werd er voor een lang weekend een extra ronde gereden om de afvalbakken te legen. Nu opeens niet meer en zaten de bakken op zaterdag al vol. En maar beweren dat ze via de computer kunnen zien wanneer ze vol zijn zodat ze geleegd kunnen worden.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “MCDONALD’S VERPAKKINGEN VLAARDINGEN IN GFT-KLIKO’S

 1. Er worden steeds meer prullenbakken weggehaald. Wanneer je met je hond wandelt en z’n kakje in een zakje doet, moet je er ook mee blijven lopen tot huis. Mijn inziens kunnen er van onze hondenbelasting beter prullenbakken bijgeplaatst worden ipv verwijderd. Nu hoor ik zoveel mensen die ook de hondenpoep in de GFE container doen. Met een plastic zakje daarom heen!

  In andere gemeentes met dit mislukte pasjessysteem hebben wijkcontainers een extra klein klepje, waardoor je klein afval gewoon weg kunt gooien. Je leert je kinderen ook om iets in de prullenbak te gooien als ze buiten spelen, maar in de restafval gaat niet meer en blauw prullenbakken zijn er niet in onze buurt. Dus dat gaat nu ook in de GFE.

 2. Heb t hier al zoveel geschreven dat die ondergrondse afval containers en zeker die pasjes 1 groot fiasco is.
  Kijk maar naar de buurgemeente bv.Schiedam waar de pasje,s al een aantal jaren in gebruik zijn en waar t totaal niet werkt.
  Ook veeeeel meer bijplaatsingen enz.
  Dat pasje,s systeem heeft 700.000 euro gekost wat zonde van het geld is en zo veel mooie andere en zinvolle dingen van gedaan kunnen worden.
  Zeker voor een gemeente die miljoenen in het rood staat.
  Maar ja niet luisteren naar de bewoners en buurgemeente.
  T is toch belasting geld en dat is makkelijk uitgeven.

 3. De gewone prullenbakken worden ook systematisch verwijderd. Waarschijnlijk omdat veel mensen hun afval toch wel op de grond gooien.

  1. Idd Hans , Die lui zijn te beroerd om uit te stappen en kieperen daarom de verpakkingen en lachgasballonnetjes uit het zijraam van hun auto . En maar steeds oordelen dat varkens onrein zijn ………….ze zijn zelf nog veel viezer .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *