Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAXIMAAL 100 KLANTEN TEGELIJK IN SCHIEDAMSE SUPERMARKTEN

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) stelt voor om niet meer dan honderd mensen tegelijk toe te laten in Schiedamse supermarkten. Hij doet daarvoor een oproep per videoboodschap.

Lamers: “Er zijn supermarkten die nu al gehoor geven aan mijn oproep om daarop te letten. En ze zetten maximaal honderd karretjes en mandjes klaar. Zijn ze op, dan moet u eventjes wachten totdat er weer ruimte is. Toon daar begrip voor, want het is in uw belang en in het belang van uw gezondheid dat ze dat doen. En het geeft hen de kans om de boel ook goed te bevoorraden. Dus geen bezwaar maken daartegen, even geduld, u komt allemaal aan de beurt.”

“En wat ik extra bijzonder vind, is dat de supermarkten nu een seniorenuur gaan instellen. Daar hebben we ook om gevraagd. Denk aan de ouderen. Die moeten niet voor lege schappen komen als ze boodschappen gaan doen. Die gaan vaak iedere dag even wat verse spullen halen. Geef hen daar de ruimte voor.”

Voor hamsteraars heeft de eerste burger ook een mededeling: “Ik heb van de week al gezegd: hamsteren hoeft niet. Er is voldoende voorraad in de voedselketen. De supermarkten hebben het alleen moeilijk om het in de winkels te brengen. Geef hen de ruimte om dat te doen. Maar ga niet met zijn allen boodschappen doen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *