Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOOR MASSALE STEUN BLIJFT ZWARTE PIET HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- In nog geen week tijd is meer dan het benodigde geld binnen voor de komende sinterklaasintocht in Hoek van Holland met echte Zwarte Pieten. De bedoeling met een online inzameling was een bedrag van 6.000 euro op te halen om het financiƫle gat te vullen dat de organisatie oploopt door de subsidiestop van de gemeente. De gemeenteraad op de Coolsingel in Rotterdam heeft vorige week subsidiƫringen verboden van activiteiten met Zwarte Pieten.

De Hoekenezen zijn teleurgesteld in Rotterdam en sommige politieke partijen na het aannemen van het besluit geen subsidie meer te geven.

In de gebiedscommissie heeft Leefbaar Hoek van Holland aangedrongen op een pittige brief richting de Coolsingel.

Afgelopen november verscheen de Goedheiligman nog met traditionele zwarte knechten in de Berghaven van Hoek van Holland. Het gemeentebestuur van Rotterdam liet daarop weten (nog) geen grip op de intocht in de badplaats te hebben, hoewel daar vanuit de gemeenteraad wel op werd aangedrongen. Dat bleek uit de vragen die werden gesteld door moslimpartij Nida in de Rotterdamse raad. De moslimfascisten en hun helping whitey’s drongen aan op een verbod van Zwarte Piet voor het volledige Rotterdamse grondgebied.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “DOOR MASSALE STEUN BLIJFT ZWARTE PIET HOEK VAN HOLLAND

  1. Top!!! Jaren genoten als Rotterdammer van de intocht en het uitzwaaien van de Sint en Pieten. Complimenten aan de lieve Pieten niks was hun teveel , voor mijn kinderen waren zij de favorieten van het hele festijn. Dus geen boemannen maar de belangrijkste van het feest. Top actie en respect voor Hoek van Holland dat ze vasthouden aan deze traditie.

    1. Ik denk ook dat zwarte pieten door kinderen in deze tijd niet als boeman gezien worden. Maar ze zullen het ook voor geen millimeter minder leuk vinden als er allerlei kleuren pieten rondlopen. Niet afschaffen, maar verrijken! Dus als het aan mij ligt witte , zwarte, roze, blauwe , etc pieten. Respect voor iedereen. (En misschien zinvoller om die Sinterklaas eens wat moderner te maken. Die kan ook wel wat hipper. pffff oubollige meuk)

  2. Toevallig weet ik dat het zwembad te koop was. De aktie voerders hadden het ook kunnen kopen en met de Gemeente kunnen praten. Nu er mensen zijn die wel hun nek uitsteken en prachtige plannen maken begint men te piepen.
    Typisch Nederland 2020 alleen maar zeuren nooit eens positief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *