Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MAROKKAANSE DOMINANTIE JONGERENCENTRUM MAASSLUIS ONBEKEND’

MAASSLUIS- Het gemeentebestuur van Maassluis kan niet zeggen of het open jongerencentrum InBlik wordt gedomineerd door de achterban van het Marokkaans jongerenwerk van de Stichting Ummah Wahidah, zoals de fractie van de VSP al enige tijd vermoedt. De VSP baseert dit vermoeden op een notulen van de Culturele Raad Maassluis (CRM). In die notulen gaat het over een homogene groep. ‘Of met de homogene groep de jeugd van Ummah Wahidah wordt bedoeld is niet duidelijk’, antwoordt het college van burgemeester en wethouders aan de VSP. En: ‘Naar ons idee gaat het erom dat jongeren de weg weten te vinden naar InBlik. Daarbij kijken we niet naar afkomst en etniciteit.’ Er zou ook geen sprake zijn van het claimen van exclusiviteit vanuit de homogene groep richting andere groepen.

Het college laat bovendien weten dat de aangehaalde notulen door betrokkenen wordt bestempeld als ‘onvolledig en onnauwkeurig’. Het verslag zou ook niet door de CRM eerst aan de vertegenwoordiger van InBlik zijn voorgelegd om het te verifiëren.

Bij de aankondiging in 2017 dat het culturencentrum InBlik een open jongerencentrum zou worden, inclusief een plek voor het Marokkaans jongerenwerk, werd gewaarschuwd door omwonenden voor escalatie.

Er zou ook geen sprake zijn van het claimen van exclusiviteit vanuit de homogene groep richting andere groepen. Het college verwijst in dit verband naar het weekprogramma. Daarop staan ook een Meidenavond, de Cultuuravond en Chef InBlik, maar vooral heel veel ‘open inloop’.
De bewonerscommissie van wooncomplex De Vloot voorspelde tijdens de raadscommissie van 28 maart 2017 dat de Marokkaanse jeugd het open jongerencentrum ‘door hun zeer intimiderende, dominerende en sterk georganiseerde groepsgedrag voor zichzelf zal opeisen’. En: ‘De jongeren blijven in de Westwijk wonen. Zij hebben straks een honk voor zichzelf in de buurt van De Vloot. De straten tussen InBlik en de woningen zullen straks slooproutes worden. Het wordt onbeheersbaar. En u kunt het ook niet meer terugdraaien , want dan breekt de hel los in dat deel van Maassluis.”

Afgelopen mei liet de politie weten te zijn geattendeerd op de aanwezigheid van ‘jongeren’ in het het woon- en zorgcomlex voor ouderen, De Vloot. De jeugd zou daar ‘s avonds door het pand lopen, terwijl openstaande deuren werden aangetroffen door agenten. Al enkele weken constateert de politie ook ernstige vormen van vandalisme aan de rand van de Burgemeesterswijk in Maassluis-West. Vooral bushokjes moeten het daarbij ontgelden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘MAROKKAANSE DOMINANTIE JONGERENCENTRUM MAASSLUIS ONBEKEND’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *