Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MARKTKRAAM SCHIEDAM GAAT 4 EURO PER METER KOSTEN

SCHIEDAM- Marktkooplui in Schiedam betalen volgend jaar 4,08 euro voor een standplaats, die voor een dag ter beschikking wordt gesteld, per strekkende meter met een minimum van vier strekkende meters. Dit geldt ook voor een standplaats voor ‘standwerkers’. Bij een abonnement per kwartaal wordt 40,80 euro gerekend. Voor een maandabonnement vraagt de gemeente 16,32 euro.

De marktkooplui kunnen voorlopig geen gebruik maken van de wc in Café de Boemerang. Dit in verband met het sluiten van de horeca, vanwege de lockdown. De komende weken kunnen de ondernemers terecht in de Grote of -St. Janskerk. Daar is de wc opengesteld.
Alle verschuldigde bedragen worden vermeerderd met een bijdrage in de promotiekosten van 2 euro per marktdag per standplaatshouder.

De weekmarkt in Schiedam is niet kostendekkend. Het gemeentebestuur denkt dat een kostendekkend weekmarkt niet kan worden opgebracht door de marktkooplui. Ondernemers hebben het nu al moeilijk om, los van de lockdown , hun hoofd boven water te houden. Volgens burgemeester en wethouders zit er ook een groot sociaal aspect aan de markt: ‘ Het is een ontmoetingsplaats voor mensen. Daarnaast is de markt een trekker voor de binnenstad.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *