Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MARECHAUSSEE ONTDEKT GROEPEN ILLEGALEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Koninklijke Marechaussee heeft in Hoek van Holland eenentwintig vreemdelingen, vermoedelijk Afghanen, aangetroffen in een trailer. Ook zijn zes Vietnamezen aangetroffen in een vrachtwagen.

De vermoedelijke Afghanen zijn aangetroffen nadat de Marechaussee een melding had ontvangen. Zij zaten verstopt in een verborgen ruimte van een vrachtwagen die vanuit Hoek van Holland naar Engeland zou reizen. De 48-jarige chauffeur uit Roemeniƫ is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De ontdekking werd zondag gedaan.

Eerder die dag werden zes illegale Vietnamezen ontdekt toen een migratie-controlehond van de Marechaussee aansloeg bij de trailer waarin zij verstopt zaten. Bij de 41-jarige chauffeur uit Turkije werd ook een stroomstootwapen gevonden. Hij is aangehouden als verdachte van mensensmokkel en verboden wapenbezit.

Alle illegalen zijn het vreemdelingentraject ingegaan en beide chauffeurs zijn ingesloten. De Marechaussee onderzoekt beide zaken onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *