RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MANNEN UIT DEN HAAG EN ZOETERMEER NIET WELKOM IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) heeft aan drie mannen uit Den Haag en één uit Zoetermeer een gebiedsverbod opgelegd. De mannen zijn een week niet welkom in Vlaardingen. De afgelopen weken was het erg onrustig in Vlaardingen.

Op zondag 27 december zijn de mannen aangetroffen in Vlaardingen bij wat een reünie van de groepen van de vreugdevuren bleek te zijn. De politie houdt er ernstig rekening mee dat zij naar Vlaardingen zijn gekomen met geen ander doel voor ogen dan het verstoren van de openbare orde. Alle vier de mannen zijn in het afgelopen jaar bij meerdere ongeregeldheden betrokken geweest.

Burgemeester Bas Eenhoorn: “De politie in Vlaardingen heeft afgelopen zondag fantastisch werk geleverd. Door goed onderzoek en extra inzet hebben zij een samenkomst van zo’n 60 mensen voorkomen. Een lichtere maatregel dan een gebiedsverbod is naar mijn oordeel niet afdoende. Mede in het licht van de ongeregeldheden die in de rest van het land plaats vinden acht ik het opleggen van een gebiedsverbod gerechtvaardigd. We willen dat de inwoners van Vlaardingen zich veilig kunnen voelen. Het kan en mag niet zo zijn dat een kleine groep de veiligheid in Vlaardingen in gevaar brengt. Wij doen er als gemeente, samen met politie, brandweer en het Openbaar Ministerie, alles aan om te zorgen dat de dagen in aanloop naar oud- en nieuw en de jaarwisseling zelf ordelijk verlopen.”

Er zijn in Vlaardingen de afgelopen periode diverse brandjes en incidenten met vuurwerk geweest. Incidenten die zorgen voor onveilige situaties en voor schade en die er bovendien voor zorgen dat inwoners van Vlaardingen zich onveilig voelen. Samen met de hulpdiensten zet de gemeente dan ook alles op alles om daders te bestraffen en nieuwe overtredingen en misdaden te voorkomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *