Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAN (42) BEDREIGT EN BELEDIGT POLITIE VLAARDINGEN IN PROEFTIJD

VLAARDINGEN- Rotterdammer Emile O. (43) heeft politieagenten in Vlaardingen beledigd en een voordeur vernield. De man moet zich deze week verantwoorden voor de politierechter. De man zat tijdens zijn aanhouding in een proeftijd van een voorwaardelijke straf.

Op 29 maart heeft O., volgens justitie, een voordeur vernield bij een pand van woningcorporatie Samenwerking in de Van Riebeeckstraat te Vlaardingen-Centrum. Toen agenten de man aanhielden werden de dienders uitgemaakt voor: ‘kankerlul, mongool, kankerhomo en lelijke kankerhond’, althans woorden van gelijke beledigende aard en strekking.

Twee agenten zijn daarnaast bedreigd met enig misdrijf tegen het leven gericht en met zware mishandeling, door de politiemannen dreigend de woorden toe te voegen: ‘Als ik jou op straat zie dan maak ik je dood!’

O. was enkele maanden eerder veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 3 weken met een proeftijd van 2 jaren. Op 3 april heeft de officier van justitie tot tenuitvoerlegging van straf besloten.

1 reactie op “MAN (42) BEDREIGT EN BELEDIGT POLITIE VLAARDINGEN IN PROEFTIJD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *