RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAN (33) WATERINGEN ACHTER WIETKWEKERIJ SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De 33-jarige J. K. uit Wateringen was de exploitant van de wietplantage die heeft bestaan in de periode van 22 april tot en met 15 juli 2020 te Schiedam-Oost. In het pand in de Lange Singelstraat is de hennepkwekerij ontmanteld door het Interventieteam Ondermijning in samenwerking met de politie en Stedin. Er zijn driehonderddertig planten geteld. Voor de kwekerij werd illegaal stroom afgetapt. Hierbij ontstond gevaar voor de omgeving.

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Schiedam werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen.

Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt kan gedupeerden [vastgoedeigenaren] ondersteunen met de aanpak en afwikkeling en het verhalen op dader(s) naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij. Meer informatie http://www.sbwh.nl info@sbwh.nl of bel 085-273 52 77 @SBWHnl @VerHuurVeilig

Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.