Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MAN (31) UIT SCHIEDAM MAAKTE ZELF BILJETTEN 50 EURO’

SCHIEDAM- De 31-jarige I.V. J. uit Schiedam moet voor de rechter verschijnen voor het betalen met een vervals bankbiljet van 50 euro. Justitie verdenkt de Hindoestaan van het zelf vervaardigen van het betaalmiddel. Er is op 5 juni 2018 in Rotterdam betaald met het onecht briefje. De verdachte stelt van niets te hebben geweten.

Het Wetboek van Strafrecht kent een artikel dat bepaalt dat degene die munt- of bankbiljetten vervalst, met het oogmerk om deze als echt en onvervalst uit te geven, wordt gestraft met een gevangenisstraf voor de duur van maximaal 9 jaren of een geldboete van maximaal 67.000 euro. 

Ook het opzettelijk uitgeven van vals geld wordt bestraft, zo wordt degene die hieraan schuldig wordt bevonden op grond van artikel 213 van het Wetboek van Strafrecht gestraft met een gevangenisstraf van maximaal 4 jaren of een geldboete van maximaal 16.750 euro. Deze strafmaat geldt eveneens voor degene die stoffen, voorwerpen of gegevens heeft waarvan hij weet dat deze bestemd zijn voor het maken van vals geld, op grond van artikel 214 van het Wetboek van Strafrecht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “‘MAN (31) UIT SCHIEDAM MAAKTE ZELF BILJETTEN 50 EURO’

  1. Best creatieve mensen.
    Binnenkort zal deze man hoogstwaarschijnlijk een baan krijgen binnen de enclave Schiedam als gelddrukker.
    Er is al een burgervader met eigen wetten, normen en waarden, een privé legertje (stadswachten)en volgelingen (wethouders). Eigen huisjesmelkers (woonmin) gesubsidieerd door de gemeente.
    Waarom ook geen eigen geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *