Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAN (27) SCHIEDAM SPEELT MET GSM EN SCHEPT BEJAARDE OP ZEBRAPAD

SCHIEDAM- De 24-jarige Ferhat Ö. uit Schiedam wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeluk op 4 januari vorig jaar in Rotterdam. Daarbij raakt een voetganger zwaar gewond. De Turk is gedagvaard om voor de rechters te verschijnen van de meervoudige strafkamer.

Het ongeluk vond plaats op de Westzeedijk. Voor het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat Ö., met zijn personenauto, zich zodanig heeft gedragen dat een aan zijn schuld te wijten ongeluk heeft plaatsgevonden door met de auto zeer, althans aanmerkelijk, onvoorzichtig en onoplettend te rijden op de Westzeedijk met een snelheid gelegen tussen 54 en 62 km/u, in ieder geval met een hogere snelheid dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km/u.

Ö. zou -met die te hoge snelheid de met verkeerslichten geregelde kruising (ter hoogte van de parkeergarage Westzeedijk) zijn genaderd en de kruising zijn opgereden in strijd met een vóór hem, inmiddels minimaal 7,3 seconden rood licht, uitstralend verkeerslicht en zijn snelheid bij het oprijden van die kruising niet zodanig hebben geregeld dat hij, verdachte, in staat was zijn auto tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kon overzien. Hierdoor heeft hij een voetganger, genaamd C.W. de R., die doende was de rijbaan op de Westzeedijk over te steken via de aldaar gelegen voetgangersoversteekplaats niet laten voorgaan en de man geschept. Het slachtoffer heeft zwaar lichamelijk letsel overgehouden aan het ongeluk: te weten een breuk van het dwarsuitsteeksel van de 4e en 7e nekwervel, een breuk van een middenvoetsbeentje, een breuk van het heiligbeen, een dubbele breuk van het rechter onderbeen, een ontwrichting van de linker knie met schade aan het bindweefselkapsel en voorste kruisband, een hoofdwond en een zwelling op het achterhoofd. Daaruit is bij De R. tijdelijke ziekte of verhindering in de uitoefening van de normale bezigheden ontstaan, terwijl Ö. tijdens het besturen van de auto ook nog eens gebruik heeft gemaakt van een mobiele telefoon, meent het OM.

1 reactie op “MAN (27) SCHIEDAM SPEELT MET GSM EN SCHEPT BEJAARDE OP ZEBRAPAD

  1. Hier hoef je geen turrek voor te zijn hoor redactie. Ik vind dat iedereen die rijdend met een telefoon in de knuist wordt betrapt voorgoed zijn rijbewijs moet inleveren en een straf krijgen voor poging tot doodslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *