RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAN (25) SCHIEDAM VERDACHTE SCHIETINCIDENT ROTTERDAM-OMMOORD

SCHIEDAM- Een 25-jarige man uit Schiedam is aangehouden als verdachte naar aanleiding van het schietincident van afgelopen nacht in Rotterdam-Ommoord. Een 34-jarige man raakte daarbij gewond nadat hij werd beschoten.

Rond 01.00 uur vannacht melden getuigen bij de politie dat zij een ruzie zagen op de parkeerplaats van de Tagoreplaats in Rotterdam. Eén zou worden mishandeld door een aantal personen. Later werden ook vuurwapens gezien en zelfs schoten gehoord. Twee verdachten vluchtten in een auto richting de A20. Het slachtoffer bleef gewond achter.

Enkele minuten later hielden agenten op de Capelseweg de auto stil en konden zij de twee inzittenden aanhouden. Het gaat om een 30-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel en de 25-jarige man uit Schiedam. De aanhouding vond plaats volgens de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV).

De politie onderzoekt de achtergronden van het schietincident en komt daarvoor graag in contact met getuigen en mensen die meer weten. Ook mensen die beschikken over camerabeelden door bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam waar de verdachten op te zien zijn, willen we vragen om contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844, anoniem via M. op 0800-7000. Als u informatie heeft over de mogelijke achtergronden, maar u wilt hierover vertrouwelijk melden, dan kan dat via het Team Criminele Inlichtingen op 088 – 661 77 34.

Om het schietgeweld terug te dringen, hebben politie en Openbaar Ministerie een beloning staan voor meldingen die leiden tot de vondst van een vuurwapen. Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *