WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MAATREGELEN TEGEN SCHIEDAMSE OUDEREN ACHTER STUUR’

SCHIEDAM- Het Schiedamse raadslid Anneke Post signaleert dat het gemeentebestuur de ambitie heeft om actie te voeren tegen alle maatregelen die het autogebruik stimuleren. Post vermoedt daarbij ook maatregelen tegen ouder worden achter het stuur en tegen senioren met zeer weinig kilometers.

Het college van burgemeester en wethouders laat weten dat ouderen worden gekeurd op rijvaardigheid. B en W: ‘Dus ouderen in het bezit van een rijbewijs mogen deelnemen aan het verkeer. De gemeente wil onder meer met Argos Mobiel wel een beter alternatief bieden, zodat ouderen makkelijker kunnen besluiten af te zien van autorijden, als de rijvaardigheid afneemt.’

Ouderen van 75 jaar moeten zich elke vijf jaar laten testen. Het CBR stelt dan een aantal vragen over de gezondheid en de automobilist moet een medische keuring ondergaan. Als het nodig is, verwijst het CBR iemand door naar een medisch specialist of moet een 75-plusser een rijtest doen.

Senioren hebben vaker een auto en rijden meer kilometers dan tien jaar geleden. Maar 75-plussers hebben per gereden kilometer ook meer aanrijdingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “‘MAATREGELEN TEGEN SCHIEDAMSE OUDEREN ACHTER STUUR’

  1. Vind het onzin ben 75 en rij nog op een vrachtwagen en wat je meemaakt op de weg door de jonger generatie die snijen je gewoon hebben altijd haast als ze achter je met gemak naar de afrit kunnen en ze moeten jouw eerst voorbij en dan shit moeteraf snijen schijt aan die vrachtwagen

  2. Ik ben zelf 75 met een rijbewijs.Ik heb veel last van roekeloos rijdende jongeren . Ze rijden te hard , ze snijden je af.Ze toeteren naar anderen.Kortom irritant rijgedrag.Ik heb pas een busreis gemaakt en ook daar kwam het voor dat de chauffeur op zijn rem moest gaan staan om een snijdend voertuig te ontwijken. Als je hoog in een bus zit zie je wat mensen doen in hun auto± een shirt uittrekken, opbellen en andere activiteiten.Ik heb ook last van knetterende uitlaten op de openbare weg..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *