WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIZER MISHANDELT HELLEVOETER

MAASSLUIS- De 61-jarige Maassluizer Machiel V. wordt verdacht van het mishandelen van de bewoner van een pand op de Koedijk te Hellevoetsluis. Aldaar zou V. aan de Hellevoeter stompen hebben uitgedeeld en dreigend de woorden hebben toegevoegd: ‘Ik sla je kop eraf. Ik kom terug en dan ga ik je kop eraf trekken’, althans woorden van gelijke dreigende aard of strekking.

Het geweld vond, volgens het Openbaar Ministerie (OM), plaats op 11 maart.

Het pand in Hellevoet is door V. binnengedrongen door het forceren van de voordeur. Het OM weet te melden dat V. kort daarna is aangehouden als bestuurder van een scooter. ‘Terwijl hij verkeerde onder zodanige invloed van alcohol, waarvan hij wist of redelijkerwijs moest weten, dat het gebruik daarvan – al dan niet in combinatie met het gebruik van een andere stof – de rijvaardigheid kon verminderen, dat hij niet tot behoorlijk besturen in staat moest worden geacht’, meent het OM.

De dronkenschap van V. in het verkeer valt onder de recidiveregeling voor ernstige verkeersdelicten. Wanneer hij voor dit feit onherroepelijk wordt veroordeeld, krijgt V. een eerste strafpunt. Een veroordeling is onherroepelijk als daartegen geen hoger beroep meer kan worden ingesteld. Bij een tweede strafpunt wordt zijn rijbewijs automatisch ongeldig en moet hij dit inleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *