Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIZERS DROMEN AL VAN SCHAATSEN OP NATUURIJS

MAASSLUIS- Na één nacht met lichte vorst dagdromen een aantal Maassluizers al over schaatsen op natuurijs. Enthousiast wordt melding gemaakt van ‘ijs op de Vliet’ en de mededeling aan alle schaatsliefhebbers dat ‘de Boonervliet is voorzien van een vliesje ijs…’

Vanavond en komende nacht wordt opnieuw vost voorspeld met een minimumtemperatuur rond de -2°C. Sinds gisteravond heeft Rijkswaterstaat al 4,7 miljoen kilo zout gestrooid om de gladheid te bestrijden. Ook gaf Rijkswaterstaat waarschuwingen af, samenm met het KNMI.

In de afgelopen jaren kon in Maassluis voor het eerst op natuurijs worden gereden bij de schaatsbaan nabij de Dr. A. Schweitzerdreef.

In de regel is 3 cm ijs op het asfalt of beton al voldoende voor veel ijsplezier, stelt de KNSB. De dikte van het ijs is voor schaatsers en organisaties een indicatie voor de begaanbaarheid, maar het hangt er wel vanaf hoeveel mensen op het ijs gaan. Een enkele schaatser zou op zwart ijs aan een dikte van circa zes centimeter genoeg hebben. Moet er een toertocht of wedstrijd georganiseerd worden, dan is het lang wachten voordat het sein veilig gegeven wordt door de organisatie. Bij een Elfstedentocht is de toeloop van schaatsers – en publiek – op het ijs nog veel groter en moet het ijs nog dikker zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “MAASSLUIZERS DROMEN AL VAN SCHAATSEN OP NATUURIJS

 1. Och, in augustus staan in Friesland de ijsmeesters al langs de sloot te zwetsen over een elfstedentocht, dus hier valt het nog mee. Volgens de groenen en de linksen is de aarde nog nooit zo heet geweest, dus berg de schaatsen maar weer op.

 2. Ik hoop dat het geen dromen van bedrog zijn.
  Vele kijken weer naar een keer bevroren wateren uit.
  Schaatsen is oer Hollands.
  Is wel weer een reden om het schaatsen te gaan verbieden.

   1. Halul is een tot de staat Qatar behorend eiland in de Perzische golf. Het eilandje vormt een centrum van de Qatarese offshore oliewinning.
    We hebben het toch over Maassluis? Of heeft qatar hier een olieveld gevonden en het Hallul genoemd? Dan wordt heel Maassluis haram, geld regeert namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *