Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS WIL ‘VERGUNNING GOED VERHUURDERSCHAP’

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis doet er goed aan om een zogenaamde ‘vergunning goed verhuurderschap’ op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in te voeren. Dat adviseert adviesbureau Rigo, dat in opdracht van de gemeente heeft onderzocht welke middelen nog aanvullend kunnen worden ingezet tegen woonoverlast.

In Maassluis worden regelmatig bestaande panden verbouwd tot (kamergewijze) woonruimte of gesplitst in meerdere wooneenheden. De gemeente wil dit kunnen voorkomen en negatieve gevolgen hiervan (aantasting van directe leefomgeving, overlast, uitbuiting van huurders) tegengaan. Dat doet Maassluis wij op basis van de Woonvisie 2019-2024, waarin opgaven staan op het vlak van leefbaarheid en tijdelijk wonen: ‘we willen sociale cohesie bevorderen, overbewoning tegengaan en het kopen om te verhuren terugdringen.’

Er is sinds vorig jaar aangescherpt beleid op woonoverlast en sinds heel recent ook een paraplubestemmingsplan overbewoning van kracht. Ter uitvoering van de Woonvisie, en mede ook naar aanleiding van de toezegging op 7 juli 2020 aan de gemeenteraad dat wordt teruggekomen op de mogelijkheid om een splitsingsvergunning in te zetten voor panden in de binnenstad, heeft het stadsbestuur in het najaar van 2020 opdracht gegeven aan adviesbureau Rigo om in beeld te brengen welke instrumenten nog aanvullend ingezet kunnen worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MAASSLUIS WIL ‘VERGUNNING GOED VERHUURDERSCHAP’

  1. Nu nog een vergunning voor goed huurderschap om de verhuurders te beschermen. Als je soms ziet hoe ze met andermans spullen omgaan…. En met de woonomgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *