Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS WIL UITSTEL BEWAARSCHRIFTEN WINDTURBINES

MAASSLUIS- Inwoners van Maassluis hebben meer tijd nodig voor het indienen van bezwaarschriften tegen de plaatsing van windturbines op de Landtong Rozenburg. Vorige week zijn de inwoners van Maassluis geïnformeerd over de plaatsing. Uiterlijk 1 februari moeten de bewaarschriften bij de gemeente Rotterdam liggen. De Maassluise wethouder Sjef Evers (VVD) zal in Rotterdam om uitstel vragen voor het indienen van de bezwaren. Dat heeft hij de gemeenteraad gisteravond toegezegd.

Evers betwijfelt of de periode tussen nu en 1 februari te kort dag is. Bovendien vreest hij voor een eventueel ‘nee’ van Rotterdam op het verzoek om uitstel. Evers : “Ik heb altijd geleerd,  je moet geen vragen stellen waarop je het antwoord niet kan gebruiken, want stel  je voor dat het antwoord ‘nee’ is, dan zitten we in de puree.”

De Provincie Zuid-Holland heeft zeventien nieuwe locaties voor windenergie aangewezen. Vier locaties liggen op Rotterdams grondgebied. De Landtong Rozenburg –recht tegenover Maassluis- is de eerste van de nieuwe locaties waar concrete stappen worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *