Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS WIL OUDEREN UIT EENGEZINSWONINGEN

MAASSLUIS- In Maasluis worden experimenten  voorbereid om  senioren uit hun huureengezinswoning te krijgen.  Voor de ouderen wordt gezocht naar andere passende woningen waardoor hun eengezinswoningen vrij komen voor gezinnen met kinderen. In de plannen van huurdersorganisatie VBBM, de  gemeente Maassluis en verhuurder Maasdelta wordt voor dit doel een zogenaamde doorstroommakelaar aangesteld.

Volgens Maasdelta wordt ingespeeld op zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, door middel van het aanbieden van ‘een kwalitatief beter geschikte woonruimte’. En wordt een eengezinswoning vrijgemaakt, waaraan dringend behoefte is bij gezinnen met kinderen die daar graag willen wonen. Maasdelta: ‘Het mes snijdt hierbij dus aan twee kanten: de senioren krijgen een betere en meer geschikte woning toegewezen voor de toekomst en er komen meer eengezinswoningen beschikbaar voor gezinnen met kinderen.’
In een toelichting op de plannen stelt Maasdelta dat vrijwilligheid bij de ouderen in Maassluis voorop staat. “Het gaat om senioren die echt vanuit zichzelf al nadenken om te verhuizen naar een voor hen meer geschikte woning en er dus zelf vrijwillig voor kiezen om te verhuizen. Senioren die er niet voor kiezen om te verhuizen uit hun eengezinswoning, kunnen dus vanzelfsprekend gewoon blijven wonen in hun huidige woning.”

Het is de bedoeling dat de doorstroommakelaar senioren gaat bezoeken die op dit moment een ruime en schaarse eengezinswoning huren, die bij leegkomst opnieuw wordt verhuurd als sociale huurwoning voor gezinnen met een bescheiden inkomen. De doorstroommakelaar vraagt aan de betreffende senior(en) of er interesse bestaat om vrijwillig te verhuizen naar een gelijkvloerse woning.

De functie van de doorstroommakelaar is nog in ontwikkeling. Naar verwachting wordt de gemeenteraad na de zomer geïnformeerd over het experiment.

1 reactie op “MAASSLUIS WIL OUDEREN UIT EENGEZINSWONINGEN

  1. ze kunnen beter kijken naar mensen met een meer dan ruim modaal inkomen die woningen huren die onder de sociale buurwoningen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *