RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS WIL OEKRAÏNERS IN VERZORGINGSHUIS

MAASSLUIS- Op korte termijn wil de gemeente Maassluis zo’n 80 tot 100 Oekraïners huisvesten in het leegstaande seniorencomplex De Vliet. Wanneer de asielzoekers arriveren op deze locatie is nog niet bekend. Wel starten nu alvast de voorbereidingen om de 25 aangewezen woningen woonklaar te maken.

Een hotelschip voor volwassen asielzoekers mocht de afgelopen 8 weken aanmeren in Maassluis. De gemeenteraad heeft (met uitzondering van Forum voor Maassluis) afgelopen december ingestemd met het drijvend Azc voor een verblijf van 8 weken. Inmiddels ligt het Azc er nog, omdat het stadsbestuur ijvert voor een langer verblijf van de asielzoekers.

Mogelijk komt er alsnog een aanhoudend kritisch geluid in de gemeenteraad na 16 maart, omdat de nieuwe partij Leefbaar Maessluys een andere kijk heeft op het multiculturalisme. Voor Leefbaar zijn Nederlandse tradities, normen en waarden leidend en niet onderhandelbaar. Uit het verkiezingsprogramma van Leefbaar: ‘De afgelopen decennia is onze cultuur echter steeds meer onder druk komen te staan doordat verschillende ideologieën onze samenleving negatief beïnvloeden. Enerzijds is dat de radicale vorm van de (politieke) Islam die zich, met name dankzij de aanhoudende massa-immigratie, in onze poldergrond heeft kunnen wortelen. Ook de welwillende moslims zijn daar de dupe van. Anderzijds is dat het links-liberalisme met het destructieve woke-gedachtegoed, waarmee een weg-met-ons mentaliteit en vorm van zelfhaat wordt gecreëerd: alles wat Nederlands en eigen is, is fout en moet verdwijnen: van straatnamen en standbeelden tot de Gouden Koets en Zwarte Piet. We mogen ook geen blank meer zeggen, omdat die term racistisch zou zijn. Kortom: alle culturen zijn welkom en verrijkend, behalve die van ons. Wij zien beide stromingen als een bedreiging voor de Nederlandse identiteit. Leefbaar Maessluys is glashelder: wij knielen voor niemand en wij zijn geen enkele bevolkingsgroep iets ‘verschuldigd’.’

Om volgende week te mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen moet u 18 jaar of ouder zijn, in Maassluis wonen, en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht. Voor het stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. U krijgt uw stempas thuisgestuurd. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

2 reacties op “MAASSLUIS WIL OEKRAÏNERS IN VERZORGINGSHUIS

  1. Hoe kunnen seniorencomplexen leeg staan als demente oudjes op een wachtlijst moeten? Dit is toch diep triest. Is dit om de wodkaverkoop aan te wakkeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *