WATERWEG ACTUEEL

MAASSLUIS WIL GRATIS HUISWERKBEGELEIDING

MAASSLUIS WIL GRATIS HUISWERKBEGELEIDING

MAASSLUIS- De mogelijkheden voor gratis huiswerkbegeleiding in Maassluis worden onderzocht door de gemeente. De gemeenteraad heeft gevraagd om samen met het onderwijsveld de mogelijkheden in kaart te brengen.

Bij de gratis huiswerkbegeleiding is het de bedoeling dat scholen samen met gezinsspecialisten gaan doorverwijzen. Naast professionele inzet zal ook worden gekeken naar aanvullende begeleiding door studenten of vrijwilligers. De gemeenteraad wil voor 1 april volgend jaar duidelijkheid over de mogelijkheden en de kosten.

De gemeente Maassluis staat voor beleid waarin alle kinderen de kans krijgen zich optimaal te kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Volgens de gemeenteraad is het niet voor ieder kind vanzelfsprekend om mee te kunnen komen in de klas en veel scholieren kennen een periode ¬†waarin het niet zo lekker loopt. Naast goede begeleiding op school en in de klas, wordt het belangrijk gevonden om kinderen de ruimte te bieden om rustig met hun huiswerk aan de slag te kunnen gaan. Huiswerkbegeleiding zou een positief verschil kunnen maken om te ‘leren leren’, ‘te leren plannen’ en moeilijke lesstof eigen te maken.

Webradio Torpedo

december 6th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *