WATERWEG ACTUEEL

MAASSLUIS WIL DEMENTIEVRIENDELIJK ZIJN

MAASSLUIS WIL DEMENTIEVRIENDELIJK ZIJN

MAASSLUIS- Medewerkers van de gemeente Maassluis volgen een training waarin zij leren goed om te gaan met mensen met dementie. De training is onderdeel van ‘Samen dementievriendelijk’. Dit is een 5-jarig programma dat Nederland dementievriendelijker moet maken.

In Maassluis wonen ruim vijfhonderd mensen met dementie. Door de vergrijzing wordt die groep snel groter. Mensen met dementie wonen vaak nog thuis en gaan er regelmatig alleen op uit. Maar dagelijkse handelingen, zoals boodschappen halen of iets regelen op het gemeentehuis, worden steeds moeilijker. De gemeente Maassluis wil dat iedereen met (symptomen van) dementie overal op de juiste manier geholpen wordt.

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Iedereen krijgt ermee te maken: in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen een vereniging. De grootste wens van mensen met dementie – én van hun mantelzorgers – is dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daarbij hebben zij wel de hulp van hun omgeving nodig.

Bewustwording is de eerste stap op weg naar een dementievriendelijk Nederland. Wilt u uw kennis over dementie vergroten? Volg dan één van de gratis online trainingen van 15 minuten op www.samendementievriendelijk.nl.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

maart 12th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *