WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS WEET NIET HOEVEEL JEUGD LIJDT ONDER LOCKDOWN

MAASSLUIS- Wethouder Corine Bronsveld (CDA) weet niet hoeveel jongeren in Maassluis daadwerkelijk lijden onder de lockdown. Dat liet de wethouder gisteravond weten, in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad, naar de mogelijkheden voor Maassluis om aanspraak te maken op een maatschappelijk steunpakket gericht op sociaal en mentaal welzijn en leefstijl. Het kabinet heeft hiervoor 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld. D66 wil vooral jongeren betrekken bij de besteding. Bij de Maassluise seniorenpartij (VSP) kent men de totaaloplossing: terug naar normaal.

De landelijk opgelegde vrijheidsbeperkingen hebben volgens de regering een grote weerslag op de zorg en de economie, maar ook op het mentaal welzijn en de fysieke gezondheid van Nederlanders. Wethouder Corine Bronsveld (CDA) vindt het beeld zorgelijk, maar cijfers ontbreken. Bronsveld: “Hoewel we dat dus niet onderbouwd hebben vanuit Maassluis, hoeveel inwoners dat treft, zijn wij deel van Nederland en geldt dat ongetwijfeld ook voor onze gemeente.”

Ton Luijendijk (VSP): “We praten, als het gaat over jeugdzorg, over een heel andere groep jongen. Hier praten we over de grote groep jongeren die op dit moment in de problemen raken, doordat ‘het gewone’ er niet is. Die jongeren zijn eigenlijk maar met één ding geholpen: als we teruggaan naar normaal.” Luijendijk gelooft bovendien serieus dat dit snel zal aanbreken. (Nederland wordt al bijna een jaar in lockdown gehouden door het Kabinet Rutte III).

Bronsveld: “U vroeg specifiek naar die 200 miljoen, ja, wij weten natuurlijk nog niet hoe dat verdeeld gaat worden over de gemeenten, dus daar zal u over geïnformeerd worden, ook waaraan we moeten voldoen, want het is niet alleen voor jongeren. Het is een welzijnspakket, zoals ik het heb begrepen voor de volle breedte, dus ook voor de problematiek die ook bij andere doelgroepen zich voordoet.”

Het pakket richt zich specifiek op jongeren en kwetsbare groepen, zoals mensen met een beperking of psychische problematiek en eenzame ouderen. Er is ook aandacht voor de mentale vitaliteit van werkend Nederland en door de lockdown getroffen ondernemers. Voor het steunpakket wordt samengewerkt in een brede coalitie van rijksoverheid, gemeenten, landelijke en lokale organisaties, vrijwilligers en professionals.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 gedachten over “MAASSLUIS WEET NIET HOEVEEL JEUGD LIJDT ONDER LOCKDOWN

  1. ‘ vroeger’ kon ik mij prima vermaken met mijn kameraadjes op straat. Moest wel voor het donker binnen zijn en in de zomer maximaal 19.00 uur.
    Thuis deden we monopoly en mens erger je niet later krijgen we een t.v. en mocht ik naar de Fabeltjeskrant kijken in zwart wit.
    Heel soms naar de bioscoop. Op schoolreisje naar Oosterhout. In de vakantie met je ouders en buren naar het Beatrix park met een tent op de fiets.
    Huidige jeugd rijden op de duurste scooters, zitten hele dag achter computer spelletjes te spelen, met smartphone te spelen. Gaan naar Spanje, Engeland etc. op schoolreisje. Vermaken zich met wiet, stappen tot ver in de nacht. Als ik een fiets afdankertje kreeg van mijn broer was ik trots.
    Moeten veel geld hebben.
    Weigeren om op sportschoenen te lopen van de Bristol, eisen dure merken.
    Nu weten ze zich geen raad met hun vrije tijd.
    Sociale dienstplicht invoeren, leren ze te socialiseren. Op verjaardagen is het cadeautje (liever geld) aanpakken, en meteen verder met de klote smartphone.

    Hoe hebben de kinderen uit de tweede oorlog zich niet moeten voelen met een 5 jarige lockdown en avondklok? Ook hadden deze geen mogelijkheid om een pizza thuis te laten bezorgen.Meteen na de oorlog hebben ze heel Nederland opgebouwd.
    Zal niet zeggen dat vroeger alles beter was, maar wel anders.

    1. Geheel met je eens.

      Blijkbaar zijn de echte hobbies van jongeren, maar ook andere generaties, ver verleden tijd en weten ze zich alleen nog maar te vermaken met internet gerelateerde dingen, anders vervelen ze zich te pletter.

      1. I.d.d. ik ben een zgn. Digibeed heb niets op met computers. ‘Normaal’ gaan wij naar familie en vrienden om een spelletje te kaarten, of monopoly te spelen, met inzet van 0.20 per potje. Eind van het jaar maken we het op aan lekkere dingen met z,n allen. Daarnaast lekker fietsen en wandelen, dat is nu ook mogelijk. Vervelen kom bij ons niet voor, er is altijd wat te doen. Als is het boodschappen halen voor onze hoog bejaarden buren. (Klein) kinderen staan ook op ons lijstje om te bezoeken, maar wonen helaas ver weg. Kunnen daar maar 1x per jaar 3 maanden heen tijdens de wintermaanden, helaas nu niet.
        Daarom hebben we een computer met camera moeten aanschaffen. Een goed boek en een filmpje kijken en praten is ook een manier om je te vermaken. Persoonlijk vind ik het wel goed om een keer met beiden benen en met je neus op de feiten gedrukt te worden. Dat is het enige mooie aan de hele covid 19 hype.
        Maar de ondernemers, en middenstanders hebben het ook heel zwaar. Daar is niet alles aan komen waaien.

  2. Beetje denigrerend zo opmerking.
    Ken je klassiekers.

    “En voorzeker, Wij hebben de kinderen van Adam geëerd. Wij brachten hen op het land en op de zee. Wij gaven hun levensonderhoud van het goede en Wij bevoorrechtten hen met een privilege boven vele van de andere schepsels die Wij hebben geschapen.” [Edele Koran 17:70]

    Dus kregen ook de ouderen, vanwege de algemene betekenis van dit vers, als kinderen van Adam deze hoge status toebedeeld.

    Dus heb respect voor alle ouderen. Niet alle ouderen gaan naar een bejaardensoos. Maar ook daar kunnen ze zich vermaken en laten vermaken. Is altijd nog beter dan geen aanpassing gedaan hebben en achter de geraniums zitten, als je de buren niet kan verstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *