Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS WAARSCHUWT VOOR HOOGWATER

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis verwacht omstreeks 19.50 uur bij de Buitenhaven een waterstand van 2,00 meter boven NAP.

Vanaf 1,85 meter boven NAP (omstreeks 18.00 uur) begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen. Naar verwachting komt er geen water op het wegdek van de Govert van Wijnkade (buitendijks gedeelte) te staan.

De gemeente zal vanmiddag de loswal afsluiten met een slagboom om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. U kunt de loswal nog wel verlaten.

Via het SMS­-systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van ’t Hoofd én de bedrijven aan de burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Wilt u ook worden geïnformeerd bij hoogwater, stuur dan een bericht aan crisisbeheersing@maassluis.nl.

De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Denk aan het verplaatsen van uw auto naar een hoger gelegen terrein.

Parkeer uw voertuig in ieder geval niet op de loswal bij de Burgemeester de Jonghkade.

Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.

Het voorspellen van een verhoogde waterstand is van een aantal factoren afhankelijk; de windrichting, windsnelheid, de baan, grootte en diepte van de depressie, eventuele grote waterafvoer van de bovenloopse rivieren en de stand van de maan. De gemeente krijgt de gegevens door van het Watermanagementcentrum Nederland (onderdeel van Rijkswaterstaat).

Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Nieuwe Waterweg).

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *