Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS VERWACHT HOOGWATER

MAASSLUIS- In verband met de verwachte weersomstandigheden wordt er hoogwater in Maassluis verwacht. Omstreeks 20.30 uur wordt bij de buitenhaven een waterstand verwacht van 1,99 meter boven NAP. Dit is een inschatting. Vanaf 1,85 meter boven NAP (omstreeks 19.30 uur) begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen.

De gemeente sluit de loswal af om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. U kunt de loswal nog wel verlaten.

Via het SMS­-systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van ’t Hoofd én de bedrijven aan de burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Wilt u ook worden geïnformeerd bij hoogwater, stuur dan een bericht aan crisisbeheersing@maassluis.nl.

De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Denk aan het verplaatsen van uw auto naar een hoger gelegen terrein. Parkeer uw voertuig in ieder geval niet op de loswal bij de Burgemeester de Jonghkade.

Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *