Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS TEVREDEN MET MINDER INBURGERPOGINGEN VLUCHTELINGEN

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis is uiterst tevreden over de pogingen tot het inburgeren van vluchtelingen, blijkt uit de Beleidsvisie Integratie.

Samen met Vlaardingen en Schiedam meldt Maassluis erin te zijn geslaagd om met een EU-subsidie van  750.000 euro  (uit de migratie- en veiligheidsfondsen) aan tweehonderd vluchtelingen met een bijstandsuitkering, en een grote afstand tot de arbeidsmarkt, een maatwerktraject aan te bieden. Bij de start van het project in november werd nog gerekend op 250 deelnemers. De gemeente Maassluis meldt in de evaluatie niets over (of zicht op) het aantal vluchtelingen dat inmiddels uit de bijstand is doorgestroomd naar volledig betaald werk.

Doel van het maatwerkproject is vluchtelingen een of meer stappen verder te helpen bij inburgering en participatie. Dit alles in het kader van de uitvoering van de nieuwe wet inburgering, die ingaat per 1 juli 2021.

In het verlengde van het maatwerktraject hebben de waterweggemeenten afgelopen maart een marktconsulatie uitgevoerd met diverse taalaanbieders en andere organisaties die betrokken zijn bij de integratie van inburgeraars. Stroomopwaarts heeft tijdens deze marktconsultatie de ambitie uitgesproken om inburgering uit te voeren. De mogelijkheden hiervan worden op dit moment onderzocht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *