Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS TEKENT VOOR NIEUW HEMELWATERSYSTEEM

MAASSLUIS- Wethouder Fred Voskamp (CDA) en hoogheemraad Antoinette Jans van Hoogheemraadschap Delfland, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een nieuw hemelwatersysteem in Maassluis-West. Hierdoor kan gestart worden met de daadwerkelijke aanleg van dit nieuwe systeem.

Om tijdens buien wateroverlast te beperken en droge voeten te houden, worden verschillende maatregelen getroffen. Deze maatregelen samen zorgen ervoor dat Maassluis “Rainproof” wordt.
Het hemelwatersysteem is in feite een grote buis die onder de grond ligt tussen de Burgemeesterswijk (Kwartelsingel) en de haven. Hierop worden de bestaande en toekomstige gescheiden rioolstelsels aangesloten. Bij regenval wordt het regenwater via deze buis afgevoerd naar onder andere aangesloten vijvers of naar de haven. Door het regenwater op deze manier op te vangen, wordt het riool ontlast en de vermenging van regenwater en vuilwater tegengegaan. Maassluis is hierdoor beter bestand tegen hevige regenbuien.

Als het regent komt de neerslag die in Maassluis-West valt op dit moment nog terecht in het gemengde rioolstelsel. Dat betekent dat schoon regenwater vermengd met vuilwater in het riool komt. Vervolgens wordt al dit vieze water met pompen en buizen afgevoerd naar de rioolwaterzuivering in Vlaardingen. Hier wordt het vieze water weer schoongemaakt en uiteindelijk geloosd op de Nieuwe Waterweg.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *