Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS ROYAAL MET INRICHTINGSKOSTEN VLUCHTELINGEN

Het NIBUD hanteert voor de inrichtingskosten voor vluchtelingen een bedrag van maximaal 3.000 euro voor een alleenstaande. Een echtpaar heeft volgens het NIBUD genoeg aan 4000 euro, plus 500 euro per kind. Kamerbewoners kunnen toe met 1.500 euro.
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) hanteert voor de inrichtingskosten voor vluchtelingen een bedrag van maximaal 3.000 euro voor een alleenstaande. Een echtpaar heeft volgens het Nibud genoeg aan 4000 euro, plus 500 euro per kind. Kamerbewoners kunnen toe met 1.500 euro.
MAASSLUIS- De drie Waterweggemeenten keren totaal verschillende bedragen uit aan inrichtingskosten voor vluchtelingen. Niet alleen de bedragen lopen sterk uiteen, ook de afspraken over een eventuele terugbetaling verschillen.

Een vluchteling in Schiedam ontvangt een bedrag van 5.600. Hier staan geen verplichtingen tegenover. In Vlaardingen ontvangt een vluchteling 2.952 euro in de vorm van leenbijstand. In Maassluis gaat het om 5.675 euro. Wanneer de vluchteling binnen 3 jaar inkomsten uit werk verwerft moet het leenbedrag worden terugbetaald. Volgens de gemeente Maassluis leert de ervaring dat ongeveer een derde deel van de verstrekte leningen wordt terugbetaald. Het resterende deel wordt na 3 jaar kwijtgescholden. Uit gegevens van Vluchtelingenwerk Maasdelta blijkt dat de werkloosheid onder vluchtelingen 100% is. In elk geval in het eerste jaar na vestiging. Een deel van de vluchtelingen kan lezen noch schrijven.

De ruime uitkering door de gemeente Maassluis heeft te maken met de gedachte dat witgoed (wasmachine en koelkast) nieuw moet worden aangeschaft, zodat er sprake is van een garantietermijn. Afhankelijk van de staat van de beschikbare woning (aanwezigheid van stoffering en dergelijke) kunnen de inrichtingskosten lager zijn.

Zie ook: Schiedam wil meer geld voor vluchtelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *