RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS PLAATST 25 FLEXWONINGEN VOOR OEKRAÏNERS

MAASSLUIS- De Maassluise gemeenteraad heeft gisterenavond ingestemd met het voorstel van het stadsbestuur voor de plaatsing van vijfentwintig flexwoningen op het Lely-terrein aan de Weverskade. In de woningen zullen de Oekraïners worden gehuisvest die nu nog in de Vliet wonen aan de P.C. Hooftlaan. Dit voormalige seniorencomplex staat op de nominatie om te worden gesloopt.

De gemeente huurt de flexwoningen van Lely voor een periode van 5 jaar en heeft na die periode recht op koop. Het is de verwachting dat de woningen op 1 november aanstaande worden opgeleverd. De kosten worden betaald met het geld dat de gemeente ontvangt van het Rijk voor het huisvesten van Oekraïners.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd en volgens wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) hebben zij positief gereageerd. De flexwoningen zijn volgens Kuiper niet te vergelijken met de huizen die Vlaardingen gaat plaatsten bij bedrijventerrein Vergulde Hand. Volgens de wethouder worden de flexwoningen in Maassluis luxer.

Bij de VVD komt raadslid Hans van Gastel met een berekening waarmee een ander licht wordt geworpen op de motieven van Lely. Van Gastel: “Het betekent 5 jaar lang 1.733 euro per maand voor een 2 kamer woning van, zeg maar, 35m. Dat is best riant. In hoeverre is het niet gewoon een businesscase voor Lely? Met name omdat zij de komende 5 jaar toch niks van plan zijn met die grond.”

De wethouder ontkent dat het gaat om een gouden deal voor Lely. Kuiper: “Ik moet echt zeggen, ze stellen omniet die grond te beschikking, sterker nog, er zit ook veel werk in, ook van de mensen bij Lely. Ze gaan er uiteindelijk ook niet op verliezen; wij betalen via Rijksmiddelen aan Lely terug.”

2 reacties op “MAASSLUIS PLAATST 25 FLEXWONINGEN VOOR OEKRAÏNERS

  1. Natuurlijk is de actie van Lely een en al goede tierendheid. 1700 euro huur per maand, op kosten van de belastingbetaler. Hoe kun je daarbij nou aan de goede bedoelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *