Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MAASSLUIS MOET STRIJDEN VOOR CHIPPLICHT KATTEN’

MAASSLUIS- Er moet nu echt een landelijke chipplicht voor katten komen. Dat wordt de Maassluise politiek voorgehouden in een brief van de Dierenbescherming. De organisatie schrijft dat draagvlak breed is. ‘Net als de maatschappelijke baten: dierenartsen, dierenwelzijnsorganisaties, gemeenten, boswachters, eigenaren: iedereen heeft baat bij een kat met een unieke en geregistreerde chipidentificatie’, laat de Dierenbescherming weten.

Volgens de dierenbescherming laat de chipplicht voor honden een positief effect zien. ‘De volksgezondheid is de reden dat honden worden gechipt ‘, schrijven de dierenbeschermers. ‘Er zijn geen groepen zwerfhonden meer in Nederland en 93% van alle gevonden honden kan worden herenigd met hun eigenaren. Zij zorgen dus niet voor overlast, er hoeven geen vangacties te worden georganiseerd en ze verblijven relatief kort in de opvang. Grote groepen zwerfkatten zijn er echter nog steeds. Niet fijn voor de katten in kwestie en voor de bewoners in de omgeving. Gemeenten draaien in ieder geval op voor de eerste 14 dagen van de opvang van zwerfdieren, maar er zijn ook andere kosten, zoals hun bijdragen aan vangacties: tezamen kost dit miljoenen’, zo berekent de Dierenbescherming.

Aan de politieke partijen in Maassluis wordt gevraagd om ervoor te zorgen dat er nu echt een landelijke chipplicht voor katten komt dit wordt op te nemen in de verkiezingsprogramma’s van hun eventuele landelijke partijen (Een derde van de fracties in Maassluis zijn lokale partijen).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *