Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS MERKT AANPAK VERBORGEN CRIMINALITEIT SCHIEDAM

MAASSLUIS- In Maassluis duiken dubieuze garagebedrijven op als gevolg van de integrale aanpak van verborgen criminaliteit, ook wel bekend als ondermijning, in de Spaanse Polder. Burgemeester Edo Haan (PvdA) heeft het over een waterbedeffect. Haan: “Dat het hier ook af en toe wat gaat borrelen.”

Op zeer korte termijn komt Maassluis nu ook met een nota ‘ondermijning’. Haan: “Ik ben ook laatst rondgereden door een koosjer garagebedrijf van; moet je daar eens kijken, wat daar aan de hand is. Het heeft mijn aandacht. Ook van de politie. En we kijken natuurlijk ook naar de leereffecten die de gemeente Schiedam daar heeft. Dus als die blijken te werken zullen wij niet schromen om die ook hier toe te passen. Een aantal hebben we al juridisch mogelijk gemaakt.”

De gemeenten Schiedam en Rotterdam werken sinds 2015 samen bij de strijd tegen verborgen criminaliteit op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s-Graveland.

De gemeenten Schiedam en Rotterdam werken samen bij de integrale aanpak van verborgen criminaliteit, ook wel bekend als ‘ondermijning’, op de bedrijventerrein Spaanse Polder en de ’s-Gravelandsepolder. De gezamenlijke aanpak ging 4 jaar terug van start en werpt inmiddels zijn vruchten af.
Bij controles kwamen bij sommige bedrijven in het gebied strafbare feiten aan het licht. Die variëren van hennepplantages in verborgen kelders tot handel in onderdelen van gestolen auto’s. De aanpak van deze vermenging van onderwereld en bovenwereld is een prioriteit van het openbaar bestuur, justitie en de andere handhavingspartners.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *