WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS KOMT MET HOGENOOD-APP

MAASSLUIS- Wethouder Gerard van der Wees (VVD) overhandigt morgen een oranje Hogenood-sticker aan een aantal horecaondernemers in Maassluis. Zij bieden mensen de mogelijkheid gratis gebruik te maken van het toilet en nemen deel aan de zogenoemde Hogenood-app.

De horecaondernemers ondersteunen hiermee net als een aantal andere ondernemers en organisaties de visie van de gemeente dat Maassluis een klantvriendelijk, gastvrije en inclusieve stad wil zijn waar iedereen zich thuis voelt. Wethouder Van der Wees: ‘Het begin is nu gemaakt, daar helpen we inwoners en bezoekers mee. Hoe meer ondernemers en organisaties mee doen hoe beter. Ik nodig die dan ook van harte uit om aan te sluiten’.

De beschikbaarheid van gratis openbare toiletten is een veelgehoorde vraag in Nederland. ‘Een half miljoen mensen durft hun huis niet uit omdat ze bang zijn geen toilet te kunnen vinden’, dat stelt de Maag Lever Darm Stichting. Daarnaast ervaren 3,5 miljoen mensen een vorm van plasproblemen. Ook in Maassluis is gevraagd om gratis openbare toiletten. De gemeente is deze mogelijkheden nog aan het onderzoeken, maar wil het de bewoners en bezoekers het in ieder geval alvast makkelijker maken met de Hogenood-app. Dit is een landelijke app waar de toiletten – met diverse voorzieningen – kunnen worden gevonden. Deze toiletten zijn gratis toegankelijk en herkenbaar door de oranje Hogenood-sticker op de deur. In eerste instantie is het een pilotproject van een jaar. Daarna wordt met de deelnemers gekeken of en hoe het project wordt verlengd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MAASSLUIS KOMT MET HOGENOOD-APP

  1. Maassluis komt niet met de Hoge Nood app, die is er al. Nu lijkt het net of zij het ontwikkeltd hebben. Niet helemaal soepel geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *