WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MAASSLUIS IN GEVARENZONE MET PLAN WIFI-TRACKING’

MAASSLUIS- Het plan voor het gebruik van wifi-tracking in Maassluis verdient een extra controle, meent raadslid Aad Solleveld van Maassluis Belang. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de gemeente Enschede beboet voor 600.000 euro, omdat de gemeente wifi-tracking gebruikte in de binnenstad op een manier die niet mag. De gemeente Maassluis wil wifi-tracking inzetten voor het monitoren van bezoekersaantallen in Maassluis.

De inzet van wifi-tracking is aan strenge eisen gebonden en in de meeste gevallen verboden. Maassluis denkt dat hun inzet geen problemen hoeft te geven, omdat geen persoonlijke data wordt geregistreerd. Er worden enkel MAC-adressen van smartphones geregistreerd.

De gemeente Enschede besloot in 2017 om via sensoren de drukte in de binnenstad te gaan meten. De gemeente huurde daarvoor een bedrijf in dat is gespecialiseerd in het tellen van passanten. Meetkastjes in de winkelstraten vingen de wifi-signalen op uit de mobiele telefoons van passerende mensen. Ieders telefoon werd apart geregistreerd, met een unieke code. Houdt de gemeente over een langere periode bij welke telefoon langs welk meetkastje komt, dan verandert dit ’tellen’ in het volgen van mensen, zegt de AP.

4 gedachten over “‘MAASSLUIS IN GEVARENZONE MET PLAN WIFI-TRACKING’

  1. Maassluis heeft het nog niet begrepen.
    De AP heeft duidelijk gemaakt dat het tracken van alleen MAC nummers OOK NIET MAG.
    Welk deel hiervan begrijpen de ambtenaren in Maassluis niet.
    Dat zegt toch wat over het (des)functioneren van de drammerige ambtenaren.
    Als Maassluis het plan doorzet krijgen ook zij de rekening gepresenteerd,(welke vervolgens wordt betaald door de burger).

  2. De enigen die baat hebben bij dat privacy gelul zijn criminelen,. De linkse en lullen die hier steeds over het zeuren zijn luitjes die iedere beweging die ze maken op feesboek zetten

  3. Persoonlijk mag iedereen weten waar ik ben, ik heb niets te verbergen, voor niemand.
    Het kan zelfs positief zijn. Als je ergens valselijk van wordt beschuldigd kan je dit gebruiken om aan te tonen dat je er juist niet was.
    En i.d.d er zijn vele klagers, maar plaatsen wel alles op Facebook inclusief foto’s. Wat mij nog meer bevreemd is dat mensen hun rijbewijs inscannen, visa card e/o bankrekening geven en adresgegevens en dat per mail sturen naar banken, scooter verhuurbedrijven etcetera. Dit vind ik veel erger dan een nummer van een smartphone.
    Niet alle ontvangers zijn integer, kijk naar de GGD.
    En wat te denken van inchecken bij een hotel?

    In een beetje centrum zijn er duizenden bewegingen. Zou de gemeente er belang en tijd bij hebben om al deze nummers na te pluizen.
    Één druk op een knop en ze hebben alle gegevens over elke inwoner.
    Maar zoals Jonn schreef; het mag niet van de wet dus de gemeente zal zich daaraan moeten houden.
    Burgers moeten zich ook aan de meest idiote wetjes houden, daar zijn de stadswachtjes voor in het leven geroepen en om de gemeente te straffen is de WPG in het leven geroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *