RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS HEEFT BEWUST ILLEGALE DETAILHANDEL GEDOOGD

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis heeft bewust illegale praktijken ongemoeid gelaten van detailhandel in de wijk Kapelpolder. Het gedogen zou te maken hebben met de lockdown. Dat krijgt de VVD te horen in antwoord op schriftelijke vragen naar de situatie van detailhandel zonder exploitatievergunning. Inmiddels laat de gemeente weten toch te zullen handelen bij de overtreders.

De gemeente heeft het de afgelopen periode bij bijvoorbeeld één ondernemer door de vingers gezien dat maaltijden werden afgehaald, mits die niet ter plaatse zouden worden genuttigd, dit naast de regel dat er alleen eten bezorgd had mogen worden.

Op diverse plekken in de Kapelpolder is door de VVD geconstateerd dat er verkoop plaatsvindt van detailhandel die niet in overeenstemming is met het bestemmingsplan. De partij vindt dat dit oneerlijke concurrentie in de hand werkt.

Inmiddels zou er nu een handhavingstraject lopen, maar hierin moet de gemeente Maassluis eerst het wettelijk voorgeschreven traject toepassen: dat begint met een vooraanschrijving, het sturen van een brief met de mogelijkheid tot het aanvragen van een vergunning. Wanneer dan nog zonder vergunning wordt doorgedraaid kan de gemeente het bedrijf eventueel sluiten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *