Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS GEBRUIKT NOG TE WEINIG DUIDELIJKE TAAL

MAASSLUIS- Pogingen van de gemeente Maassluis om in duidelijke taal te communiceren heeft de afgelpen jaren verbetering gebracht, maar voldoende. Er wordt daarom dit voorjaar een vervolg hieraan gegeven, waarbij wordt aangesloten bij de campagne ‘Direct duidelijk’. Het doel van Direct Duidelijk is dat Nederlandse overheidsorganisaties er voortaan voor zorgen dat ze duidelijke taal gebruiken. De campagne kan ondersteunend werken aan de verdere uitwerking van duidelijke taal in de gemeentelijke communicatie naar de inwoners van Maassluis.

In Maassluis is in 2018 door de ambtenaren een taalcursus gevolgd. Hierbij is geleerd om in ‘klare taal’ brieven te schrijven. Daarnaast zijn binnen dit project verschillende voorbeeldbrieven geschreven en bestaande brieven herschreven. Ook is er een schrijfwijzer gemaakt. Deze geeft handvatten voor het schrijven in klare taal en geeft richtlijnen voor onder andere aanspreekvorm, aanhef plus afsluiting en begrijpelijk opbouw van teksten. Volgens het stadsbestuur heeft dit al grote verbetering gebracht. Helaas is dat nog niet voldoende gebleken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MAASSLUIS GEBRUIKT NOG TE WEINIG DUIDELIJKE TAAL

  1. In Maassluis is in 2018 door de ambtenaren een taalcursus gevolgd. Hierbij is geleerd om in ‘klare taal’ brieven te schrijven.

    Dit zal niet veel uitmaken voor de ( ongeletterde ) lezer die onze taal niet machtig is. Nu worden de rollen omgedraaid en moeten de ambtenaren leren hoe ze die analfabeten kunnen bereiken Had dit 40 jaar geleden al niet plaats moeten vinden ?!
    Ik zie het nog in de media staan. EERST de taal en dan je verblijfsvergunning of paspoort. PVDA was daar erg goed in toen ter tijd……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *